Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kis panda

2011.09.19

Kis panda



 A kis panda vörösbarna vagy gesztenyeszínű, majdnem fehér fülkarimával, szem feletti foltokkal. Az arcon barna „könnycseppcsíkok” is húzódnak. A testhossza 50-60 cm, a farok 28-50 cm, súlya 3-6 kilogramm. Karmai részben visszahúzhatók. Kitűnően mászik. Az üldözői elől a fákra menekül, télen szívesen napozik a fák ágai között.
A bambuszlevelek- és hajtások mellett a kis panda más fűféléket, gyökereket, gyümölcsöket, madártojásokat, madárfiókákat, lárvákat, egereket, gyíkokat is megeszi.

Rövid füttyökkel és visításokkal kommunikál. Fő élőhelye a sűrű, mérsékelt övi hegyi erdők 1800-4000 méter közötti magasságban.
A nőstény faodúban levéllel, mohával, puha növényi anyaggal kibélelt fészekben neveli az utódokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.