Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MARABU

2011.11.03

Ez a hatalmas, nem szép külsejű madár szárnyainak fesztávolsága majdnem három méter, ami egyik legnagyobb a szárazföldi madarak között. Elegáns siklórepülése éles ellentétben áll a talajon mutatott púpos és nem túl szimpatikus külsejével. Bár a gólyák közé tartozik a marabu viselkedése inkább a keselyűkre hasonlít. Nagy magasságban vitorlázva kutat a táplálék után. Jókora csőrével könnyen tépi szét a húst. Rózsaszínes vagy halványbíbor torokzacskóját (lebernyegét) a csőr tövétől mérve akár 35 cm-re is kitágíthatja. Magassága 1,2 méter, súlya 5-7,5 kg. Afrika a hazája.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.