Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PÁVASZEMES FÁCÁN

2011.11.03

Nagy testű, félénk madarak. Szárnyaikat és farkukat jellegzetes „pávaszemek” díszítik, amelyek a kakasokon ibolyaszínűek, a tojókon fekete-fehérek. A csapadékos, erdővel borított alföldek és hegységek lakói. Növényekkel, rovarokkal táplálkoznak. India, Burma, Laosz, Vietnám, Délnyugat-Kína a hazája.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.