Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZÜRKENYAKÚ KORONÁSDARU

2011.11.03

A koronásdaruk mocsaras területek lakói. Nagyobb rovarokkal, békákkal, magvakkal, növényekkel táplálkoznak. Nehézkesen repülnek. Gyakran pihennek a fák ágain. Fészküket nádból, sásból, fűből építik meg. Dél- Afrika a hazájuk. Jellegzetességük a tollkorona, a piros toroklebernyeg, a fehér szárnyfoltok, a hosszú tollak a nyakon és a mellen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.